Care este adresa mea IP?

Care este adresa mea IP?

Adresa ta IP

35.215.138.141

Adresa ta IP este la moment expusă. Păstrează-ți adresa IP privată și revendică-ți anonimitatea online cu un VPN.

Încearcă ExpressVPN fără riscuri
Locaţie

Locația ta exactă nu poate fi determinată.

Furnizor de servicii internet (FSI)

Google Cloud

Video: Despre IP și confidențialitate

Cum să-ți schimbi adresa IP și să-ți ascunzi locația

Este foarte simplu să-ți schimbi adresa IP și să-ți păstrezi locația și activitatea online în privat. Tot ce ai nevoie este un VPN (rețea virtuală privată).

Utilizează un VPN pentru a-ți schimba adresa IP și a te plasa într-o locație diferită. Un VPN îți direcționează traficul printr-un tunel securizat și criptat, asigurând confidențialitatea activității tale online, chiar și față de furnizorul de internet.

Conectarea la un Server VPN va face să pari că te afli în aceeași locație ca și serverul respectiv. De exemplu, dacă ești în S.U.A. și te conectezi la un server VPN în Marea Britanie, vei apărea ca și cum ai fi în Marea Britanie. Dacă ești în Canada și te conectezi la o locație din Australia, site-urile și aplicațiile vor crede că te afli în Australia.

Listă de țări cu servere VPN.

Există multe avantaje în utilizarea unui VPN pentru a-ți proteja adresa IP:

  1. Păstrează-ți locația reală privată.

  2. Criptează datele tale de internet pentru a naviga online cu o mai mare anonimitate și securitate.

  3. Comută între locații virtuale fără probleme, asigurându-ți o experiență deplină pe internet, fără a fi limitat de cenzură sau alte restricții firewall.

Ce este o adresă IP?

Adresa de Protocol Internet (adresa IP) este un număr unic atribuit tuturor dispozitivelor (cum ar fi un calculator, tabletă sau telefon) atunci când se conectează la internet.

Adrese IPv4 vs. IPv6

În prezent, sunt utilizate două versiuni ale Protocolului Internet, IP Versiunea 4 (IPv4) și IP Versiunea 6 (IPv6). Acestea au două funcții principale: identificare și adresare a locației.

Un exemplu de adresă IPv4 în notație punctată zecimală.

Principala diferență între IPv4 și IPv6 constă în numărul de adrese posibile. IPv4 permite doar aproximativ 4 miliarde, deoarece folosește doar 32 de biți. IPv6 a fost introdus în 1995 pentru a preveni epuizarea adreselor în viitor: IPv6 folosește 128 de biți, oferind 3.4 x 1038 de adrese posibile.

Oricine online are o adresă IP publică

Pentru a utiliza internetul, toate dispozitivele conectate trebuie să aibă o adresă IP publică. Adresa IP permite celor două dispozitive, expeditorul și destinatarul comunicațiilor de internet, să se găsească și să facă schimb de date între ele.

Configurația este asemănătoare sistemelor reale de adrese. De exemplu, dacă te-ai abona la o revistă, distribuitorul revistelor (expeditorul) ar avea nevoie de adresa ta pentru a-ți trimite ție (destinatarului) exemplarele. Fără adresa ta, distribuitorii nu ar ști unde să trimită revista.

La fel se întâmplă și în cazul internetului. Fără o adresă IP, două dispozitive nu ar putea să se găsească și să facă schimb de date.

Adrese IP publice și private

Spre deosebire de adresele IP publice, adresele IP private sunt folosite de rețelele private pentru a identifica și a partaja informații între calculatoare și dispozitive (cum ar fi imprimantele) care nu sunt conectate direct la internet.

Un laptop cu o adresă IP privată, un router cu o adresă IP publică și un cloud care reprezintă internetul.

Fiecare computer sau dispozitiv din rețeaua ta de acasă are o adresă IP privată unică, ca să poată comunica cu celelalte, însă nimic din afara rețelei locale nu le poate vedea sau stabili o conexiune.

Routerul tău alocă o adresă IP privată fiecărui dispozitiv din rețeaua ta de acasă folosind protocolul DHCP. Există anumite intervale de numere disponibile exclusiv pentru adrese IP private.

Ce poate dezvălui adresa IP despre tine și locația ta

Adresa ta IP dezvăluie informații destul de detaliate despre locația ta:

  • Orașul
  • Țara
  • Județul
  • Codul poștal

Când vizitezi un site acesta poate colecta și mai multe informații despre tine. Prin combinarea adresei tale IP cu alte detalii obținute din metadate, cookie-uri, trackere și tehnici de amprentare a browser-ului, proprietarii de site-uri, specialiștii în marketing și advertiserii pot crea un profil detaliat despre tine.

Ei pot strânge informații despre locația ta, ce site-uri vizitezi, ce te interesează, ce descarci și cu cine vorbești. Apoi, îți arăta conținut și reclame personalizate sau îți vând datele celui mai mare ofertant.

Furnizorii de internet au acces la și mai multe date. Furnizorul știe aproape totul despre tine. Deoarece ești client, el cunoaște numele tău, adresa, numărul de telefon, numărul cardului bancar, detaliile contului bancar, istoricul de credit și chiar mai mult. Un furnizor poate folosi, adresa ta IP pentru a bloca, redirecționa și cenzura activitatea ta online.

În țări precum Australia și Marea Britanie, furnizorii de servicii de internet sunt obligați să păstreze înregistrări ale activității tale de navigare și să le ofere numeroaselor agenții guvernamentale fără un mandat. Dacă vizitezi site-uri care nu sunt securizate cu HTTPS, furnizorul tău poate vedea paginile individuale necriptate pe care le accesezi.

Chiar dacă navighezi pe site-uri securizate cu HTTPS, furnizorul tău de servicii de internet poate monitoriza în continuare domeniile accesate (dar nu și paginile individuale).

Securizează o conexiune privată cu ExpressVPN

ExpressVPN are servere în 105 țări pentru a oferi o experiență online cu adevărat liberă și privată.

Atunci când folosești VPN-ul nostru, acesta creează un „tunel” securizat și criptat între dispozitivul tău și internet și îți oferă o nouă adresă IP pe care o împarți cu mii de alți utilizatori, ceea ce face imposibilă urmărirea activității tale pe internet prin intermediul adresei tale IP.

Datorită unei politici stricte de a nu păstra jurnale de activitate și de conexiune, activitatea ta online este anonimizată și privată, iar criptarea de 256 biți de calitate superioară oferă cea mai bună securitate pentru datele tale.

Dacă vrei să ai control asupra experienței tale online, fie că navighezi în siguranță și cu mai multă anonimitate, fie să te bucuri de conținut din toată lumea pe orice dispozitiv, la viteze foarte rapide — protejează-ți acum locația, identitatea și activitatea online cu ExpressVPN.

30
zile
garanție de rambursare

Maschează-ți adresa IP fără riscuri

Încearcă ExpressVPN astăzi și începe să-ți protejezi adresa IP.

Dacă nu ești mulțumit din orice motiv, poți obține o rambursare completă în termen de 30 de zile, fără nicio întrebare.

Obține ExpressVPN
ExpressVPN vine cu o garanție de rambursare a banilor de 30 de zile